• Adresas: J. Vienožinskio g. 3A, Audronių I k.,

    LT - 42221 Rokiškio rajono savivaldybė, Lietuva

  • Skambinkite: +370 458 71 490
    info@rokiskioaliejine.lt

Maistinio aliejaus gamybai bendrovėje keliami itin dideli reikalavimai, siekiant vartotojams tiekti pačios aukščiausios rūšies produktą.  „Rokiškio aliejinė“ turi galimybę priimti rapsus tiesiai nukultus iš lauko, jie tinkamai paruošiami aliejaus spaudimui – išvalomi, išdžiovinami ir saugomi tinkamose sąlygose. Žaliavinis aliejus išgaunamas natūraliu spaudimo būdu, nenaudojant jokių chemikalų (heksano, benzeno ar kt.). Būtent iš savo išspausto žaliavinio aliejaus bendrovė gamina maistinį „Rokiškio aliejų“. Įmonė laikosi principo „Nuo lauko iki stalo“ ir prisiima atsakomybę už visą produkto gamybos procesą. „Rokiškio aliejinė“ yra vienintelė stambi gamintoja Lietuvoje, kuri gamina maistinį aliejų iš Lietuvoje užaugintų, genetiškai nepakeistų rapsų.

UAB „Rokiškio aliejinė“ gamina itin kokybišką maistinį aliejų, kuris žymimas prekės ženklu „Rokiškio aliejus“: „Rokiškio aliejus rafinuotas rapsų“ ir „Rokiškio aliejus nerafinuotas rapsų“.

Daugkartiniai tyrimai parodė, kad rapsų aliejus savo savybėmis nė kiek nenusileidžia alyvuogių ar kitokiam aliejui.

Rafinuotas aliejus gaminamas naudojant „švelnų“ rafinavimą, kurio dėka aliejuje lieka visos vertingos medžiagos, ir pašalinamos tos, kurios kepimo metu galėtų įtakoti kancerogeninių junginių susidarymą. Aliejaus gamybai naudojami Vokiški KRUPP firmos įrenginiai, kurie ir leidžia rafinuoti aliejų švelniomis sąlygomis (žemoje temperatūroje), dėl to aliejuje lieka švelnus aromatas ir riešutų poskonis. Šis produktas skirtas maisto kepimui bei gruzdinimui.

Nerafinuotas aliejus skirtas salotoms, virimui, bet ne kepimui, toks aliejus turi išraiškingą skonį ir kvapą.

„Rokiškio aliejus“ – išskirtinis produktas, kurį jau išbandė ir pamėgo šeimininkės. Natūraliu būdu išspaustas aliejus – ne tik skanus, bet yra ir natūralus vitaminų A, E, D  ir nesočiųjų riebalinių rūgščių Omega-3 šaltinis. Produkto pavadinimas „Rokiškio aliejus“ – tai duoklė Rokiškio maisto paveldui. Žmonės puikiai žino, atpažįsta ir vertina ne vieną maisto produktą iš Rokiškio. Tad „Rokiškio aliejus“ dabar yra tarp išskirtinių, su meile ir atsakomybe sukurtų produktų, atstovaujančių ir garsinančių darbštų Rokiškio kraštą.

Mokslas: tarptautinėje konferencijoje, vykusioje Kaune, Vokietijos Mitybos mokslų instituto atstovas prof. dr. med. Christian Barth savo pranešime pabrėžė, kad, remiantis moksliniais tyrimais, rapsų aliejuje yra itin tinkamas nesočiųjų riebių rūgščių (omega-3 ir omega-6) santykis. Tokio aliejaus vartojimas yra efektyvi profilaktika nuo pastaruoju metu žmoniją labiausiai kamuojančių širdies ir kraujagyslių ligų.